ΛΕΙΑΝΤΙΚΑ

ΔΙΣΚΟΙ ΚΟΠΗΣ


Διαμαντόδισκος συνεχούς κοπής (RIM)

Οι δίσκοι κοπής με διαμάντι συνεχούς κοπής κατασκευάζονται βάσει υψηλών προδιαγραφών και με βάση το πρότυπο EN1323. Χρησιμοποιούνται για υγρή ή ξηρά κοπή με τα κατάλληλα εργαλεία. Προσφέρουν υψηλή απόδοση κοπής, μεγάλη διάρκεια χρήσης, γρήγορη και αποτελεσματική εργασία. Κατασκευάζονται με συνεχή επιφάνεια / χείλος κοπής, ισχυρής επικάλυψης λεπτόκοκκου διαμαντιού, αποφεύγοντας έτσι το σπάσιμο της επιφάνειας κοπής (πλακιδίων, κ.ά.).
Οι διαμαντόδισκοι κοπής τύπου RIM χρησιμοποιούνται κυρίως για την κοπή φυσικής και τεχνητής πέτρας, πλακιδίων, κεραμικών υλικών κ.ά.
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ: 115mmX2.23mm

Διαμαντόδισκοι κοπής σκληρών υλικών (TURBO)

Οι TURBO δίσκοι κοπής με διαμάντι κατασκευάζονται βάσει υψηλών προδιαγραφών και με βάση το πρότυπο EN13236 και χρησιμοποιούνται για υγρή ή ξηρά κοπή σκληρών υλικών και οπλισμένων δομικών υλικών. Προσφέρουν βέλτιστη απόδοση κοπής, μεγάλη διάρκεια χρήσης, γρήγορη και αποτελεσματική εργασία. Η κατασκευή τους επιτρέπει τον αερισμό κατά την κοπή και η συνεχόμενη οδοντοτή στεφανή προσφέρει υψηλής απόδοσης, γρήγορη και αποτελεσματική κοπή.
Οι διαμαντόδισκοι κοπής τύπου TURBO χρησιμοποιούνται ευρέως στην τοιχοποιία, για την κοπή μπετού, μαρμάρου, γρανίτη, σκληρά πλακάκια, κεραμικές επιφάνειες, σχιστόλιθο, ελαφρόπετρα, κεραμίδια τσιμέντου, τούβλα, ασβεστόπετρες, τσιμεντόλιθους, πέτρα, και άλλα σκληρά και οπλισμένα δομικά υλικά.
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ: 115mmX2.23mm

Διαμαντόδισκος με κοπτικούς τομείς (SEGMENTED)

Οι δίσκοι κοπής με διαμάντι κατασκευάζονται βάσει υψηλών προδιαγραφών και με βάση το πρότυπο EN13236, προσφέροντας μεγάλη διάρκεια χρήσης, γρήγορη και αποτελεσματική κοπή. Χρησιμοποιούνται για ξηρή ή υγρή κοπή, με τη χρήση των κατάλληλων εργαλείων.
Η κατασκευή τους επιτρέπει τον αερισμό κατά την κοπή και οι κοπτικοί τομείς (δόντια) προσφέρουν πιο βαθιά, γρήγορη και αποτελεσματική κοπή. Οι οδοντωτοί διαμαντόδισκοι κοπής χρησιμοποιούνται ευρέως στην τοιχοποιία, για την κοπή μπετού, σχιστόλιθο, ελαφρόπετρα, κεραμίδια τσιμέντου, τούβλα, ασβεστόπετρες, τσιμεντόλιθους, πέτρα και άλλα δομικά υλικά.
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ: 115mmX2.23mm

Δίσκοι Κοπής Πέτρας / Μαρμάρου

Οι δίσκοι κοπής πέτρας PEGASUS (Stone Cutting Discs) κατασκευάζονται με κορυφαία ποιότητα υλικών (κόλλα ρητίνης και λειαντικό υλικό σε σκόνη), συνθέτοντας ανθεκτικό και υψηλών προδιαγραφών προϊόν για τη κοπή πέτρας, σκυροδέματος, μαρμάρου, κ.ά, με τη χρήση εργαλείων χειρός ή σταθερών εργαλείων. Διακρίνονται για την ομαλή και υψηλή ταχύτητα κοπής, έχουν μεγάλη διάρκεια χρήσης και υψηλή αντίσταση σε σπάσιμο.
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ: 115mmX2.5mm, 230mmX3mm

Δίσκοι Κοπής Μετάλλου

Δίσκοι κοπής μετάλλου PEGASUS (Metal Cutting Discs) που κατασκευάζονται με κορυφαία ποιότητα υλικών (κόλλα ρητίνης και λειαντικό υλικό σε σκόνη), συνθέτοντας ανθεκτικό και υψηλών προδιαγραφών προϊόν για τη κοπή κάθε είδους μετάλλων, με τη χρήση εργαλείων χειρός ή σταθερών εργαλείων. Διακρίνονται για την ομαλή και υψηλή ταχύτητα κοπής, δημιουργούν ελάχιστα ρινίσματα κατά την κοπή του μετάλλου, έχουν μεγάλη διάρκεια χρήσης και υψηλή αντίσταση σε σπάσιμο.
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ: 115mmX0.8mm, 115mmX1mm, 115mmX1.6mm, 115mmX3mm, 125mmX0.8mm, 125mmX1mm, 230mmX1.9mm, 230mmX2.5mm, 300mmX3mm, 350mmX3mm

Δίσκοι Κοπής Inox

Οι δίσκοι κοπής ανοξείδωτου (Inox) PEGASUS (Inox Cutting Discs) κατασκευάζονται με κορυφαία ποιότητα υλικών (κόλλα ρητίνης και λειαντικό υλικό σε σκόνη), συνθέτοντας ανθεκτικό και υψηλών προδιαγραφών προϊόν για τη κοπή κάθε είδους σκληρών μετάλλων όπως ανοξείδωτα (Inox), με τη χρήση εργαλείων χειρός ή σταθερών εργαλείων. Διακρίνονται για την ομαλή και υψηλή ταχύτητα κοπής, δημιουργούν ελάχιστα ρινίσματα κατά την κοπή του μετάλλου, έχουν μεγάλη διάρκεια χρήσης και υψηλή αντίσταση σε σπάσιμο.
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ: 115mmX1mm, 125mmX1mm

ΔΙΣΚΟΙ ΛΕΙΑΝΣΗΣ


Πέτρες – Δίσκοι λείανσης μετάλλου και πέτρας

Οι δίσκοι λείανσης μετάλλου και πέτρας PEGASUS (Metal & stone Grinding Discs) κατασκευάζονται με κορυφαία ποιότητα υλικών (κόλλα ρητίνης και λειαντικό υλικό σε σκόνη), συνθέτοντας ανθεκτικό και υψηλών προδιαγραφών προϊόν για τη “σκληρή” λείανση κάθε είδους μετάλλου ή πέτρας, με τη χρήση εργαλείων χειρός ή σταθερών εργαλείων. Διακρίνονται για την υψηλή ταχύτητα λείανσης και έχουν μεγάλη διάρκεια χρήσης. Οι δίσκοι (τροχοί / πέτρες) λείανσης μετάλλου και πέτρας, δεν χρησιμοποιούνται για κοπή αλλά για βαριά αφαίρεση υλικού, συγκολλήσεων, σκουριάς, κ.ά. Οι πέτρες λείανσης μετάλλου και πέτρας διατίθενται σε διαφορετικές διαστάσεις και τύπους.
Δίσκος τριβής μετάλλου
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ: 115mmΧ6.4mm, 125mmX6.4mm, 230mmX6.4mm
Δίσκος τριβής πέτρας
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ: 115mmΧ6mm

Φτερωτοί δίσκοι λείανσης ZIRC HD FLAP DISCS

Οι φτερωτοί δίσκοι λείανσης ζιρκονίου (ZIRCONIUM HD FLAP DISCS) PEGASUS κατασκευάζονται με υψηλής ποιότητας λειαντικό υλικό ζιρκονίου και ανθεκτικές ρητίνες, συνθέτοντας προϊόν υψηλής ποιότητας, για τη λείανση μετάλλου, ανοξείδωτου, κ.ά. Κατασκευάζονται σε τύπο HD, με περισσότερο λειαντικό υλικό, μεγαλύτερης πυκνότητας λειαντικά φύλλα για αποδοτικότερη και ταχύτερη λείανση, λιγότερη φθορά λειαντικού υλικού και μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης. Χρησιμοποιούνται για την λείανση σκληρών μεταλλικών επιφανειών, λείανση συγκολλήσεων και ραφών, αφαίρεση γρεζιών και σκουριάς, σε κάθε είδους μέταλλο, με τη χρήση εργαλείων χειρός και σε γωνιακούς τροχούς.
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ: 115mm, 125mm
GRIP: 24, 36, 40, 60, 80, 100, 120

Φτερωτοί δίσκοι λείανσης ALOX FLAP DISCS

Οι φτερωτοί δίσκοι (ALOX FLAP DISCS) PEGASUS κατασκευάζονται με κορυφαία ποιότητα λειαντικού σμυριδόπανου με οξείδιο του αλουμινίου (SPECIAL ALOX), δημιουργώντας άριστα και ανθεκτικά στη χρήση προϊόντα για αφαίρεση υλικού και γυάλισμα μετάλλου σε ένα στάδιο. Χρησιμοποιούνται για την λείανση μεταλλικών επιφανειών, λείανση συγκολλήσεων και ραφών, αφαίρεση γρεζιών και σκουριάς, σε κάθε είδους μέταλλο, με τη χρήση εργαλείων χειρός και σε γωνιακούς τροχούς. Επίσης, χρησιμοποιούνται και για τη προσεκτική λείανση και εξομάλυνση ξύλινων επιφανειών.
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ: 115mm, 125mm
GRIP: 24, 36, 40, 60, 80, 100, 120

Δίσκοι λείανσης πέτρας Semiflex

Οι Semi-Flex δίσκοι PEGASUS κατασκευάζονται με μεγάλο στρώμα άριστης ποιότητας λειαντικό υλικό (καρβίδιο του πυριτίου) και με υπόβαθρο βουλκανισμένων ινών. Εφαρμόζονται ευρέως στην τοιχοποιία για τη λείανση σκυροδέματος, πέτρας και μαρμάρου, για τη προετοιμασία επιφανειών τοιχοποιίας, κ.ά. Επίσης, χρησιμοποιούνται και στη φανοποιεία για τη λείανση ενισχυμένου fiberglass, πλαστικά και γυάλισμα πολυεστερικού σώματος.
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ: 115mm
GRIP: 16, 24, 36, 60, 80, 100, 120

ΛΕΙΑΝΤΙΚΑ FIBER / VELCRO


Δίσκοι Velcro

Οι δίσκοι λείανσης Velcro PEGASUS κατασκευάζονται με υψηλής ποιότητας λειαντικό κόκκο οξειδίου του αλουμινίου (ALOX) και επίστρωση ανθεκτικής ρητίνης και με επιφανειακά επιχρισμένα στεατικό ψευδάργυρο (κίτρινο χρώμα) ώστε να μην στομώνουν. Χρησιμοποιούνται σε εργαλεία χειρός, γωνιακούς τροχούς κ.ά. με τις κατάλληλες βάσεις Velcro. Προσφέρονται χωρίς τρύπες ή με 6 ή 8 τρύπες για τον κατάλληλο αερισμό, βάσει της εκάστοτε εφαρμογής. Ιδανικοί για κατεργασία μετάλλου και ξύλου. Εφαρμόζονται ευρέως στη φανοποιεία, σε μεταλλο-κατασκευές, σε κατεργασία ξύλου, για λείανση δαπέδων, κ.ά.
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ: 125mm, 150mm, 225mm
GRIP: 40, 60, 80, 100, 120, 150 ,180, 220, 240, 280, 320, 400

Δίσκοι Fiber

Οι δίσκοι λείανσης Fiber PEGASUS κατασκευάζονται με υψηλής ποιότητας λειαντικό κόκκο οξειδίου του αλουμινίου (ALOX) και επίστρωση ανθεκτικής ρητίνης με επίπεδη βάση δύσκαμπτο υπόστρωμα ινοσανίδας. Χρησιμοποιούνται σε εργαλεία χειρός, γωνιακούς τροχούς κ.ά. Περιλαμβάνουν τρύπα στο κέντρο σε σχήμα σταυρού που τους επιτρέπει να συνδέονται με ένα υπόβαθρο-μαξιλάρι back-up στις κατάλληλες βάσεις των εργαλείων. Ιδανικοί για τρίψιμο μετάλλων, σιδήρου, συγκολλήσεων και γενικά για χρήση σε δύσκολες επιφάνειες. Εφαρμόζονται ευρέως στη φανοποιεία και σε μεταλλο-κατασκευές για βαριά αφαίρεση υλικού, σκουριάς, συγκολλήσεων, βερνικιού, κ.ά.
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ: 115mm
GRIP: 16, 24, 36, 40, 60, 80, 100, 120

Βάσεις Velcro & Fiber

Οι βάσεις VELCRO κατασκευάζονται απόανθεκτικό, υψηλής αντοχής στη χρήση πλαστικού σώματος, με την απαραίτητη επίστρωση υλικού για την γρήγορη και εύκολη αντικατάσταση των δίσκων VELCRO. Η βάση έχει standard μεταλλικό στρίφωμα, για έυκολη και ασφαλή τοποθέτηση σε γωνιακούς τροχούς και αντίστοιχα εργαλεία χειρός.
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ: 115mm, 125mm, 150mm

ΡΟΛΑ ΣΜΥΡΙΔΟΠΑΝΟΥ


Ρολό σμυριδόπανο

Τα ρολά σμυριδόπανου KJ145 κατασκευάζονται με υψηλής ποιότητας μαλακό (Flexi) ύφασμα και λειαντικό υλικό οξειδίου του αλουμινίου (ALOX). Χρησιμοποιούνται για κατεργασία μετάλλου, ξύλου, ακριλικά υλικά, κ.ά. Προσφέρονται για χρήση στο χέρι, σε τριβεία χειρός ή παλμικά, κ.ά.
Η ιδιαίτερη κατασκευή τους, επιτρέπει το κόψιμο με το χέρι, χωρίς να αφήνονται ξέφτια και να φθείρεται το πανί ή το υλικό. Ο τύπος KJ145 είναι ο οικονομικότερος τύπος σμυριδόπανου και προσφέρεται για γενική χρήση (Universal).
Ρολό 115mmX1m
Ρολό 115mmX50m
GRIP: 40, 60, 80, 100, 120, 150 ,180, 220, 240, 280, 320, 400

ΛΕΙΑΝΤΙΚΑ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΑ


Λειαντικά σφουγγάρια

Τα λειαντικά σφουγγάρια χρησιμοποιούνται στεγνά ή υγρά, για τρίψιμο επίπεδων και καμπύλων επιφανειών μετάλλου, ξύλου, βερνικιού, λείανση τοίχου, γυψοσανίδων, σε λάκα, για πλήρωση υλικού, κ.ά.

Κατασκευάζονται από ιδιαίτερο, ανθεκτικό και πλήρως εύκαμπτο σπόγγο επιτρέποντας τη σωστή πίεση στο προϊόν και στην επιφάνεια τριβής για καλύτερα και ασφαλέστερα αποτελέσματα λείανσης.
Σφουγγάρι & Τάκος GRIP:Χοντρό – μεσαίο – λεπτό
Σφουγγάρι Μέτρο GRIP: 40, 60, 80, 100, 120, 150 ,180, 220, 240, 280, 320, 400

ΛΕΙΑΝΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ


Φύλλα αδιάβροχου σμυριδόχαρτου

Τα λειαντικά φύλλα κατασκευάζονται με υψηλής ποιότητας ανθεκτικό εύκαμπτο χαρτί και λειαντικό υλικό οξείδιο του αργιλίου. Χρησιμοποιούνται στεγνά είτε βρεγμένα και εφαρμόζονται σε ξύλινες και μεταλλικές επιφάνειες. Σχίζονται με το χέρι χωρίς να φθείρουν το υπόλοιπο υλικό. Προσφέρουν τη δυνατότητα διπλώματος για χρήση σε δύσκολες επιφάνειες, κυλίνδρους, σε γωνίες, κ.ά. Προσφέρονται σε έτοιμα φύλλα 50 ή 100 τεμαχίων, σε διαστάσεις 230mm x 280mm και διαφορετικά νούμερα λειαντικού κόκκου.
GRIP: 150 ,180, 240, 320, 400, 500, 600, 800, 1000, 1200, 1500, 2000